Мръсен въздух ни трови за Коледа. Слезте от колите и не палете

...
Мръсен въздух ни трови за Коледа. Слезте от колите и не палете
Коментари Харесай

Мръсен въздух ни трови за Коледа

Мръсен въздух ни трови за Коледа. Слезте от колите и не палете камините, приканиха от Столичната община. Опасна атмосфера поради превишени правила на фини прахови частици е записана в рекорден брой градове у нас.
Мръсен въздух трови 13 града в дните към Коледа. Най-неприятна е обстановката в София и Пловдив, сподели информация на „ Телеграф “ в Изпълнителната организация по околна среда.

Районите с най-мръсен въздух в столицата са „ Хиподрума “, „ Дружба “ и „ Надежда “. Фини прахови частици над нормата са регистрирани още в „ Павлово “, „ Младост “ и в центъра.

Веднага след столицата се подрежда Пловдив с квартал „ Тракия “. В отрицателната ранглиста влизат още Смолян, Благоевград, Горна Оряховица, Бургас, Враца, Видин, Плевен, Смолян, Перник, Стара Загора, Димитровград и Шумен.

Заради мръсния въздух Столичната община излезе през вчерашния ден с формален апел към софиянци да слязат от колите си.

По опция изберете публичен превоз, споделени форми на пътешестване, напредване с велосипед или пешком, споделиха от общината. Освен това помолиха хората да не палят камините си и в случай че могат, да преминат към екологичен метод на отопление.

От „ Московска “ 33 допълниха, че са подхванали и изключителни инспекции на строителни обекти в града. От Столичния инспекторат пък почнали проверки за надзор на промишлени, транспортни и битови източници за замърсяване с фини прахови частици.

От европейските страни в Естония, Финландия и Швеция въздухът е измежду най-чистите, до момента в който в Турция има региони, в които е рисков, сочи информация на показателя на качеството на въздуха в действително време.

В международен мащаб като рисков е дипломиран въздухът в Пакистан, Индия, Монголия. Леко дишат в Южна Америка като се изключи Колумбия, където въздухът е избран като вреден.

В множеството региони на Съединени американски щати е сдържан и добър, замърсен е в Мексико. Ако имате проблеми с белите дробове, би трябвало да живеете в Австралия, където няма зони с нездравословна атмосфера.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР